JW NL Ondertiteling Broadcast

Sinds Oktober 2020 is de Broadcast nagesynchroniseerd in het Nederlands. Niet iedereen is hier blij mee en wil graag ondertiteling kunnen kiezen. We hebben gezocht naar een manier om de originele Engelse taal te behouden en de ondertiteling daarbij te kunnen lezen in het Nederlands. We hebben via FFmpeg het originele Nederlandse bestand geladen en daar de ondertiteling uit gehaald en hieronder neergezet. Dit betreft aldus de originele uit het Nederlands afkomstige ondertiteling.

Hoe te gebruiken?

Download de Engelse (of een andere taal) Broadcast in 720P en plaats het gedownloade ondertiteling bestand in dezelfde map als het gedownloade Broadcast bestand. Werkt dit niet automatisch, dan moet de ondertiteling met de hand worden geselecteerd bij het afspelen van de Broadcast video.

Veel plezier bij het bekijken van de Broadcast!

P.S. Waarom plaatsen wij de Broadcast met Nederlandse ondertiteling niet als downloadbaar bestand? In de vragen van lezers van de wachttoren (studie uitgave) April 2018: Waarom is het niet toegestaan publicaties op een persoonlijke website of op sociale media te plaatsen?

Nederlandse ondertiteling

26 reacties

 1. Dit doe ik nooit op een site, maar hier wil ik toch een reactie geven.
  Ik dank Jehovah in eerste plaats voor dit grote cadeau! Zo kan ik weer kijken, en wat raakt dit zoveel dieper.
  Dank je wel wie dit verzorgt, ik ken jullie niet maar kreeg dit via een vriendin.
  Ik ervaar hiermee toch weer dat Jehovah me niet vergeten is en mijn behoeften via deze ongebruikelijke maar veilige weg begrijpt en me zo weer geeft wat ik echt nodig heb, om elke dag loyaal aan hem te kunnen blijven.
  Zijn liefde faalt nooit!! Wat een lieve Vader en Herder.
  Geniet van het congres lieve mensen, in de geest zijn we met elkaar verbonden.

  1. Helemaal top broeders.
   Door de eigen stemmen te horen samen met de ondertiteling komt het onderwijs nog mooier binnen. Bedankt voor jullie inspanning.

 2. Ben sowieso erg blij met deze optie voor ondertiteling, want het nagesynchroniseerde Nederlands te horen in combi met beeld waarbij de bewegingen van de monden niet overkomen met wat ik hoor, zorgt dat ik m’n aandacht er slecht bij kan houden. dan moet ik of alleen luisteren (zonder beeld) of de Engelse uitzending kijken, maar dan mis ik soms net even de clou vanwege het (theocratische) Engels.

 3. Super! Ondertiteling (Nederlands) en oorspronkelijke taal gesproken (Engels), voor mij helemaal kompleet. Trouwens voor een slechthorende zoals ik is heel prettig, je kunt het Engelse taal beluisteren en oefenen! Zo moet het!

 4. Hallo,

  Je wil niet weten hoe blij we zijn met de ondertiteling voor het congres. Ontzettend bedankt

  Studiegroep Winterswijk!

 5. Geweldig dit. Het is nu weer vertrouwd en ik wordt nu weer aangemoedigd en niet meer afgeleid door de onnatuurlijke stemmen onder de sprekers.

  Heel erg bedankt namens onze studiegroep Winterswijk!

  1. Beste Ger,
   Op de Mac werkt het programma VLC ook. Download en installeer VLC. Download de Broadcast en het ondertitelingsbestand. Plaats deze in dezelfde map en geef deze dezelfde naam.
   Zolang de bestandsnamen hetzelfde zijn en de bestanden in dezelfde map zitten zal VLC het kunnen herkennen.
   Bijvoorbeeld: Januari2021.mp4 Januari2021.srt in de map Videos. Als elke maand op deze wijze als bestandsnaam hernoemd is blijft het overzichtelijk.
   Veel plezier bij het bekijken van de Broadcast.

  1. Beste Hans,

   Er bestaan programma’s om video’s af te spelen. Het programma ‘VLC’ is er een van. Deze werkt ook op mobiel. ?

   In het programma moet handmatig het ondertitelingsbestand worden opgezocht en aangeklikt nadat de video is gestart. Dat gebeurt niet automatisch.
   Links onderin op het icoon Subtitels klikken, daarna in de categorie Subtitels op de drie puntjes klikken en het bestand kiezen.

   Veel plezier bij het kijken naar de Broadcast.

 6. Geweldig!!! Wat zijn wij hier blij mee. Dankjulliewel voor jullie inspanningen. Het wordt enorm gewaardeerd. Jehovahs zegen. John en Jennifer

  1. Beste Jennifer,

   Er bestaan programma’s om video’s af te spelen. Het programma ‘VLC’ is er een van.

   Als het video bestand broadcast.mp4 dezelfde bestandsnaam heeft als het broadcast.srt bestand, dan zal VLC deze meteen laden en als ondertiteling gebruiken.
   In dit voorbeeld is de bestandsnaam ‘broadcast’. Zolang de bestandsnamen hetzelfde zijn en de bestanden in dezelfde map zitten zal VLC het kunnen herkennen.
   Bijvoorbeeld: Oktober2020.mp4 Oktober2020.srt in de map Videos. Als elke maand op deze wijze als bestandsnaam hernoemd is blijft het overzichtelijk.

   Veel plezier met het kijken naar de Broadcast.

 7. Is Fantastisch ! Werkt Perfect.
  Een ware verademing om naar te luisteren. Ik kreeg kortsluiting in mijn hoofd bij die gedubde weergave. Zo onnatuurlijk dat dat was. Gevoelsmatig komt deze originele met ondertiteling zoveel beter over !
  Mercie !
  Gaan jullie die ondertiteling voor komende broadcasting blijven doorgeven?
  Zoniet….wat is er nodig om deze ondertiteling te isoleren?
  Alvast super bedankt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *